There’s nothing an image can’t say.

Katrien Geebelen (1989, Hasselt) is scenografe en zoekt, ontwerpt of vertaalt graag verhalen. Verhalen die ruimtelijk verteld willen worden, in installaties, tentoonstellingen of voorstellingen. Gewoon in de wereld. Misschien zelf binnen de vier muren van een huis.
De ervaring van de lezer-bezoeker staat steeds centraal en vormt het uitgangspunt van elk ontwerp.

De verhalenkriebel kwam na het zien van een bepaalde theatervoorstelling ‘op locatie’, en ging niet meer weg. Een opleiding interieurarchitectuur, scenografie en theaterwetenschappen boden een rugzak vol instrumenten en resulteerden in een grondig onderzoek naar immersieve scenografie. In 2011 volgde ze een stage scenografie bij Jan Versweyveld, waarbij ze meewerkte aan de productie ‘Macbeth’ onder regie van Johan Simons. Daarna ontwierp ze samen met HEIMAT de scenografie voor de Henri van de Velde Design Awards in 2013.
Ze ging als tourtechnicus op tournee met het locatieproject ‘Birdwatching’ van Benjamin Vandewalle en leerde zo ook de andere, praktische kant van het ontwerpen kennen. Dat gebeurde trouwens ook al eens tijdens een overweldigende stage als theatertechnicus in het cultureel centrum van Hasselt.

In 2013 ontwikkelde ze de scenografie en grafiek voor het pop-up restaurant ‘Foodways’ in opdracht van Gitzwart en de scenografie voor de theatervoorstelling ‘Terug naar waar dan’ van Theater Milla. In 2014 realiseerde Katrien de expo ‘Hoezo, Design?’ voor Cultuurplatform Design en de scenografie voor Future Fictions in Z33, net zoals de scenografie voor de voorstelling ‘Reynaert.’ van Theater Milla en het concept voor de fototentoonstelling van MemoryHouse.

Sinds 2014 bedacht en creëerde Katrien jaarlijks het evenement ‘Wondergrond’ in C-Mine Expeditie, Genk, waar de verbeelding hoogtij viert. Verschillende poëtische installaties vormen een belevenisparcours mét verhaal.
In 2015 ontwierp Katrien het concept en bijbehorende installatie voor de Belgische stand op de Praagse Quadriennale, een internationaal evenement in het vakgebied van theaterscenografie en – architectuur. Die werd uit een tiental inzendingen geselecteerd door STEPP/ATPS en mocht België representeren in Praag. De stand won de ereprijs van het festival, niets minder dan de Gold Medal PQ 2015 voor ‘Best Exhibition Design’.